В новините
 
01.10.2008 09:14   Новината е видяна 3815 пъти
Евродепутати: Икономическото развитие на България напомня на ирландското през 90-те години

Министърът на финансите Пламен Орешарски се срещнa с делегация на комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент, която е на посещение в България.

Министър Орешарски представи икономическото развитие на страната. Той отбеляза, че България в последните години реализира висок икономически растеж, като за първото полугодие на тази година той е около 7 %. Като една от причините за това министърът на финансите посочи провежданата благоразумна фискална политика.  Той допълни, че в България вече има привлекателен данъчен режим, а държавата подкрепя инвестициите в големи инфраструктурни проекти. Нивото на преките чуждестранни инвестиции е рекордно, като за миналата година те са били около 6 млрд. евро.  Банковата система е изцяло частна, а безработицата е намаляла до нива от около 6 % - заяви още Пламен Орешарски.

Като основни средносрочни цели той посочи поддържането на фиксиран валутен курс до присъединяването на страната към Еврозоната, продължаване на провежданата строга фискална политика, както и провеждането на политики в пазара на труда, отговарящи на предизвикателст вата, очертани в Лисабонската стратегия.

Представителите на комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент сравниха икономическото развитие на България с това на Ирландия през 90-те години. В последвалата дискусия те коментираха изпълнението на инфраструктурни проекти в страната като магистралите. Министър Орешарски заяви, че страната има амбицията и решимостта успешно да изпълни всички проекти, финансирани със средства от ЕС.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |