В новините
 
02.09.2008 08:04   Новината е видяна 9907 пъти
От 3 септември фестивалът на пясъчните скулптури е с вход свободен

От 3 септември до закриване на експозицията фестивалът на пясъчните скулптури в Бургас е с вход свободен. Всеки ценител на изкуството, който още не се е възползвал от възможността да разгледа вълшебния пясъчен град на морския бряг, ще има възможността да го направи във времето от 10.00 до 20.00 часа през всеки от дните на седмицата.
След 12 септември приказните фигури ще напуснат Бургас, за да се завърнат през 2009 година в следващото издание на фестивала.
За направата на скулптурите бяха използвани 2500 тона пясък. 16 талантливи ваятели от няколко държави работиха по изграждането им; сред тях - далечен потомък на Рубенс и донски казак. Майсторите на пясъчните скулптури, освен с любопитни подробности от биографията си, могат да се похвалят и с богата колекция от отличия във фестивали и шампионати по цял свят. В Бургас те накараха пясъка да приеме формата на русалка, октопод, фея, морско конче, раковини, египетски фараон и други реални и нереални същества.
Фестивалът на пясъчните скулптури, организиран от Община Бургас, е събитие без аналог в България. През това лято голяма част от неговите посетители бяха гости от чужбина. Общинската администрация се надява следващите издания на фестивала да водят все повече туристи в Бургас, от което печели целият град.

http://www.factor-bs.com/news-5092.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |