В новините
 
19.08.2008 08:36   Новината е видяна 6017 пъти
Събор на историческата местност Петрова нива

Хиляди гости се очаква да пристигнат за 105-та годишнина от Илинденско –Преображенското въстание, която ще бъде отбелязана на 23 август в историческата местност «Петрова нива». Паметта на загиналите преображенци ще бъде почетена със заупокойна молитва в храм-костницата «Света Петка», която ще бъде отслужена от сливенския митрополит Йоаникий. Желаещите от община Поморие да присъстват на събора, могат да заявят своето желание за участие в пенсионерските клубове в Поморие.

 

Час на тръгване – 7,30 от пенсионерския клуб в града, а в квартал"Свети Георги" спирката е пред "Лазур". Връщането от събора ще бъде в полунощ.
Официалното откриване на честването на "Петрова нива" ще се състои пред паметника на героите със заря проверка и тържествен концерт, по време на който ансамбъл «Странджа» ще представи своя спектакъл «Българи глава вдигнали». Над 70 фолклорни изпълнители и състави от различни етнографски области на страната ще покажат своето майсторство през втория ден от честваанията.

http://www.pomorie.com/milena





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |