В новините
 
25.07.2008 09:41   Новината е видяна 6118 пъти
"Гугъл" пусна своя вариант на онлайн енциклопедията "Уикипедия"
След няколко месеца на закрити тестове Google съобщи че открива своята енциклопедия наречена Knol ("Нол") за всички потребители. За създаването на конкурент на Wikipedia, се заговори още в края на миналата година. Отличителни черти на Knol се очаква да бъдат големият авторитет и материалната заинтересованост на авторите. Авторитетът на новата енциклопедия ще се гарантира от отказът от анонимност, като заедно със статията ще бъде публикувана снимка на автора, връзка към профила му и информация, която ще позволи да се съди за неговата компетентност (къде и какво работи). Потвърждаването на данните на автора ще става с помощта на кредитна карта или по телефона.
Името на услугата е своеобразна игра на думи с индивидуалните единици знание (knol е производно на глагола know, знам). Инструментите в сайта наподобяват блог, но авторите в "Нол" са окуражавани да споделят това, което знаят на една страница, а не да го пръскат хронологически.
Мениджърите на "Нол" няма да могат да редактират пуснатата информация, но същото няма да могат да правят и посетителите на сайта, ако нямат изричното разрешение на автора. Ако обаче дадена статия е спорна, те могат да уведомяват "Гугъл", който ще реши как да действа. Засега "Нол" е далеч от възможностите на "Уикипедия", в която има над 7 млн. статии на 200 езика. "Гугъл" обаче се надява сайтът да се наложи с по-голямата си академичност и достоверност на информацията.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |