В новините
 
12.05.2008 12:12   Новината е видяна 4797 пъти
Българските производители с 14% повече на Пролетния панаир в Пловдив

С 14% се е увеличил броят на българските производители, които ще участват в тазгодишния Международен панаир на потребителски стоки и технологии.  991 фирми от 36 държави ще се представят от 12 до 17 май в Пловдив.   ПРОЛЕТ 2008 ще бъде открит от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Модерният стил на живот е акцентът на 28-ото издание на един от най-престижните делови форуми на леката и хранителна индустрия в Югоизточна Европа. «Той ще бъде по-разнообразен в сравнение с предишни години – коментира Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, на пресконференция. -  Въведохме няколко нови елемента, за да сме адекватни на динамичните промени, които стават у нас. Статистиката показва, че доходите на българина растат, а като резултат се променят неговите потребителски нагласи и тласкат бизнеса в нови посоки. Точно това опитахме да  отразим в изложението.»

В 11  палати и откритите площи около тях ще бъдат демонстрирани нови продукти и услуги в областта на модата, храненето, козметиката и парфюмерията, бижутерията, обзавеждането и битовата техника,  строителството, оборудване за хотели, ресторанти и магазини, енергоспестяващи уреди. Наред със стоките, ще бъдат изложени модерни машини и технологии за тяхното производство.

Палата 4 на панаирния комплекс е обособена като търговска зона.

В палата 6 ще бъде експонирано и Панагюрското златно съкровище, което е част от експозицията на Археологическия музей в Пловдив. Уникалната находка ще бъде показана и в павилиона на България на Световното изложение ЕКСПО 2008 в Сарагоса, Испания, от 14.06 до 14.09. 2008 г.

 В рамките на ПРОЛЕТ 2008 са организирани 6 международни изложби -  Фудтех, Мебелтех, Тексмод, Домтех, Козметика, Ювелир експо, 2 специализирани - Boats & Sports Expo и  Изложба на общините в България, Салон за изкуства „Импресия”, Специализиран салон за хотелско и ресторантско оборудване ХоРеКа, Зона за бизнес консултации БИЗНЕС КОНСУЛТИНГ. В програмата са предвидени и повече атракции за посетителите.  

Новостите на тазгодишния Пролетен панаир са изложбата за яхти, лодки, водни спортове и екипировка Boats & Sports Expo, зоната БИЗНЕС КОНСУЛТИНГ, където ще се представят компании, предлагащи експертна помощ на бизнеса, салонът за изкуства „Импресия”, който продължава традициите на Международния панаир на изкуствата, Националният кулинарен конкурс и Националното състезание по корабомоделизъм и корабомоделни спортове. За първи път в Изложбата на общините ще участва кметство от Испания - Алкала де Хенарес, наред с традиционното присъствие на гръцките области Еврос, Родопи и Ксанти.

Нови държави участници в Пролетния панаир са Норвегия, Сан Марино, Сингапур, Украйна. Най-много са фирмите от Италия, Полша,  Германия, Турция,  Гърция, Испания. Най-големи експозиционни площи са ангажирали компании от Турция, Полша, Гърция, Индонезия. С официални участия  ще се представят  Индонезия, Полша, Турция. Колективни участия ще имат фирми от  Полша, Унгария и България.

Най-силно представени браншове са: хранителни стоки и технологии (изложба ФУДТЕХ), мебели и строителни материали (изложба МЕБЕЛТЕХ), текстил, облекло, машини и технологии (изложба ТЕКСМОД), битова техника и домакинство (изложба ДОМТЕХ ).

Отбелязваме значителен ръст в използването на услугите, които предлагаме на изложители и посетители, заяви главният директор на панаира Иван Соколов.  Тенденцията е услугите, предоставяни от Международен панаир Пловдив, да стават все по-разнообразни и да се диференцират според изискванията на потребителите.

Плевенската фирма „Манева – Томик и сие”, която произвежда дамска конфекция,  получава като награда безплатен щанд. Тя е призьор в конкурса на социалното министерство и панаира за фирма участник с най-голям персонал.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |