В новините
 
05.04.2008 13:30   Новината е видяна 6708 пъти
Русалки и коне в света на Даниел Йорданов

Пролетно настроение влетя в галерия “Бояджиев”. Приказните герои на Даниел Йорданов очакват публика в галерия “Бояджиев” до 9 април


В сезона на свежите цветове и аромати, когато природата се събужда за нов живот, в бургаската галерия “Бояджиев” стана още по-светло, след като Даниел Йорданов внесе там своите живописни платна. Експозицията от 22 творби, майсторени специално за тази изява, приканва да бъде видяна – експресивни и весели, “Пролет”, “Шут” “Лястовица”, “Чуй раковината” провокират позитивна нагласа към хората и живота.
Къде е хоризонтът на човешкото въображение? Русалките, птиците, жените и конете, препускащи в измисления свят на Даниел Йорданов, дават категоричен отговор – няма такъв. Абстрактни и реални сюжети са се слели в чудни изображения, сякаш за да докажат, че няма граници за творчески обречения. Верен на детайла, сетивен до болезненост при срещата си с други светове, художникът вплита преживявания и мечтания, когато пресъздава настроенията от едно пътуване - “Три турски вази”, “Маниса”, “Кападокия”, “Кушадасъ”. Едно приказно потапяне за зрителя, освободен поне за миг от делничните грижи.
“Даниел идва при нас с първа самостоятелна изложба и аз съм щастлив, че съм дал простор на толкова цветните настроения, на тази силна енергия, която струи от картините му”, каза собственикът Стефан Бояджиев. За годишнината на галерията през месец май той има намерение да подреди специална колекция от литографии на английски художници от началото на 19 век.  
Даниел Йорданов е възпитаник на бургаското СОУ “Св.Св. Кирил и Методий”, а през 1994 г. завършва графика във Великотърновския университет. 36-годишният художник е член на Дружеството на бургаските художници.

http://www.factor-bs.com/news-2847.html

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |