В новините
 
20.12.2007 03:03   Новината е видяна 10196 пъти
Обявиха Созопол за уникално

*Градът е удостоен с приза за историческото си, културно развитие и уникални дадености

     Созопол е удостоен със златен печат за "Уникално европейско селище". Наградата се присъжда на града от Европейския форум на експертите и Официалното представителство на уникалните селища в Европа. "Златният печат" ще  бъде връчена на кмета на Созопол Панайот Рейзи на официална церемония днес в Софийската градска художествена галерия. С уникалния златен печат ще се подпечатват всички представителни документи на града при кореспонденцията с европейските градове и държави и в страната. Созопол получава този приз за своето историческо и културно развитие и уникални дадености.
    "Това отличие е едно голямо признание за Созопол, същевременно и една голяма отговорност да съхраним и опазим за поколенията уникалността на нашия град" коментира Панайот Рейзи. Включването на Созопол в списъка на уникалните европейски селища ще направи града  още по-притегателен туристически център и ще спомогне за развитието  на морския, културния и исторически туризъм. То ще даде възможност и за участие награда  в нови международни програми за развитие. "Това е една нова туристическа визитка на нашия град пред Европа",допълни Панайот Рейзи. Като носи "Това е една нова туристическа визитка на нашия град пред Европа",допълни Панайот Рейзи. Като носител на тази награда, Созопол ще участва в съвместни програми на уникалните европейски селища и ще бъде презентиран пред международните институции и донори в културните центрове и в българските търговски представителства във всички европейски столици. Досега  с този приз са удостоени 15 европейски града между които Флоренция и Страсбург. По информация от Европейския форум на експертите, номинацията на българските градове се прави от 150 известни български учени и творци с международно признание, между които оперната прима Райна Кабаиванска, режисьорът акад. Людмил Стайков, историкът проф. Андрей Пантев и др. известни български учени, икономисти, писатели, публицисти и журналисти.
Созопол е първият туристически град на Южното Черноморие, който получава тази награда.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |