В новините
 
20.12.2007 02:57   Новината е видяна 11023 пъти
Бургаският детски и младежки парламент празнува 5 години

“Спокоен съм за бъдещето на Бургас, защото от вас блика интелигентност, жажда за знания и развитие”, каза бургаският кмет Димитър Николов в обръщението си към членовете на Бургаски детски и младежки парламент.

      Той бе патрон на тържествена сесия, по случай 5-годишнината от създаването на младежката организация, провела се в заседателната зала на Община Бургас. Преди нейното начало Димитър Николов, зам.-кметът по образованието Йорданка Ананиева и участниците в сесията бяха поздравени от коледарчета от ЦДГ “Златното ключе”-Бургас и СОУ “Иван Вазов”-гр. Поморие.

      Кметът пожела на амбициозните деца умело да използват перспективите, които им дава членството на България в ЕС и да търсят нови контакти с европейските си връстници.

      “Не пестете критиките си към нас. Като кмет аз съм готов да приема всяко ваше предложение и идея, за да бъде Бургас красив и благоденстващ европейски град”, каза още Димитър Николов.

      Сред гостите, уважили юбилея, бяха директорът на ОДП-Бургас комисар Павлин Димитров и бургаският омбудсман Таньо Атанасов.

      На тържествената сесия бяха прочетени приветствия от министъра на образованието и науката Даниел Вълчев и бургаския евродепутат доц. Маруся Любчева.

      Първите прояви на Бургаски детски и младежки парламент датират от 1997 г., а официалното му учредяване е през 2002 г.

      И досега основната цел в дейността на младежката организация е да насочва вниманието към проблемите на децата в региона, да работи с държавните институции за решаването им и да съдейства за приобщаването и контактите на бургаските деца и младежи с техните връстници от останалите европейски държави.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |