В новините
 
19.12.2007 02:35   Новината е видяна 10349 пъти
Обуздават цените на жилищата догодина

Поскъпване на апартаментите в Бургас ще има, но ще бъде плавно, коментират брокери

Истерията около имотите и рязкото поскъпване на апартаментите в Бургас през последните месеци отшумя, споделят местни брокери. Цените се задържаха на определени нива, предлагането и търсенето на имоти в града също са спокойни. Докато през лятото родните гастербайтери и чужденците предизвикаха истински фурор сред предприемачите, като закупиха десетки жилища с цел инвестиция, то днес, през зимните месеци, играчите на пазара налагат нови правила. Брокерите коментират, че поскъпване на имотите ще има, но то ще е плавно. Скъпите и луксозни жилища са стигнали тавана на цените. Най-апетитните имоти в района на к-с “Лазур” и “Братя Миладинови” след пощата се продават от 1000 до 1300 евро на квадрат. Брокерите предвиждат тези цени да се запазят и през следващата година.
“Търсенето е съсредоточено към маломерните жилища в комплексите. Купувачите се разплащат основно чрез ипотека, а сделките предимно се осъществяват на зелено”, коментира Петя Георгиева, ръководител на отдел “Апартаменти” в “Явлена-Бургас”.
В  комплексите “Славейков” и “Изгрев” жилищата се продават от 600 до 700 евро на квадратен метър, докато цените само преди година за този район бяха между 400-450 евро квадрата. Малко по-скъпи са имотите в к-с “Зорница”. Двустаен апартамент около 60-65 квадратни метра се продава за 50 000 евро.
Въпреки лошата инфраструктура, окаяното състояние на улиците в к-с “Възраждане” заради бурното строителство, имотите там държат високи цени.
“Много клиенти предпочитат да закупят апартамент именно там независимо дали е ново или старо строителство, защото комплексът е близо до центъра”, каза още Георгиева.
Жилищата в к-с “Възраждане” се продават от 850 до 1050 евро квадратния метър в зависимост от разположението и качеството на сградата.
“Сделки под тези цени се сключват, но изключително рядко”, обясни брокерката от “Явлена-Бургас”.
През последните две години апетитен за хората със средни доходи стана к-с “Меден рудник”. Много млади семейства инвестираха именно там в собствен дом. Десетки кооперации изникнаха, а предприемачите продават жилищата там като топъл хляб. Ако само преди година цените на апартаментите варираха около 250 евро квадрата, през декември имотите се продават вече за 450-460 евро квадрата.
“Има сделки и за 380 евро на квадрат в Зона Б на комплекса, където все още инфраструктурата не е уредена. Но тези цени се отнасят за новостроящите се сгради”, каза Георгиева.
Готовите до ключ жилища в “Меден рудник” се продават и за 520-580 евро на квадрат.

http://www.factor-bs.com/newsSingle.php?article=2023





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |