В новините
 
11.12.2007 05:01   Новината е видяна 10740 пъти
Неустойка в договор ощетява Община Бургас

*Парламентарно непредставените ПП нямали право на общински помещения
    5млн.  може да загуби  Община Бургас от неустойка в договора, сключен от бившия кмет Йоан Костадинов и Частна гимназия "Британика" за продажба на общински имот, стана ясно на заседание на  Комисията  по общинска собственост и стопанска политика вчера. Имотът е на площ  от 3500кв.м. на стойност милион и шестотин хиляди и прилежащ към него парцел от 1100 кв.м. Фирма "Британика" не е изпълнила задължението за извършване на социална дейност, с което е в нарушение на договореностите с общината. От 2004 година, закупеният от фирмата имот е оставен да се руши. Нарушено е и друго много важно условие от договора, което касае чл.7 от Закона за общинската собственост -в продължение на 10 години да не се прехвърлят правата и задълженията на други лица. В противовес на това, "Британика" преотстъпва правата на фирма"Биоклима" под предлог, че сградата е в недобро състояние и се нуждае от ремонт, информира председателят на общинската комисия-Стоян Иванов.  Този договор на старото управление и неустойката по него, ощетява Община Бургас с 5 млн. лв. Общината е изрядната страна по договора и фирмата-нарушител трябва да носи отговорност по всичките нанесени  щети.  Комисията по общинска собственост  реши спирането на договора за продажба на прилежащия парцел и разтрогване договора за продажба на сграда и земя. Това решение обаче бе отложено до произнасянето на Правната комисия към Общинския съвет, както и Надзорния съвет на Общинската приватизация.

. Според юриста на общината, развалянето на сделката става по съдебен път като иск за обезпечителна мярка. В друга точка от дневния ред на заседанието, бе разгледано писмото на хореографа на ансамбъл"Атанас Манчев" Павлина Кръстева с искане за съдействие за осигуряване на зала за репетиции на ансамбъла. Общинската комисия  задължава  кмета Димитър Николов  да осигури помещение за фолклорния ансамбъл, който отстоява традиционните ритуали на и има важно място в съхраняване автентичността  на региона. Председателят на Общинския съвет Валери Симеонов внесе докладна записка относно Промени в реда и условията за предоставяне на помещения за нуждите на политическите партии. Според Закона, партиите парламентарно непредставените партии нямат право на общински  помещения. В това число и най-голямата политическа сила в Бургас -ГЕРБ. За сметка на това, отдавна несъществуващи партии и формации продължават да обитават общински помещения като ги използват с  бизнес цели. Заключителната точка от дневния ред на  Комисията по общинска собственост, визира втората докладна записка на председателя на Общинския съвет Валери Симеонов за провеждане на конкурс за избор на управител на фирма"Благоустройствени строежи". Симеонов информира, че този избор се отлага вече две години и фирмата се управлява от временно изпълняващ длъжността. Имената на кандидатите за поста ще бъдат гласувани на общинска сесия. 
Следващото заседание на Комисията по общинска собственост и стопанска политика  е следващия вторник.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |