В новините
 
17.11.2007 17:39   Новината е видяна 5902 пъти
МРРБ информира официално за преговорите по петролопровода Бургас - Александруполис

На 15 ноември 2007 г. в Атина, Гърция, се проведе среща между българските, руските и гръцките акционери в бъдещата Международна проектна компания “Бургас — Александруполис” (МПК). Постигнат е значителен напредък в хода на преговорите по учредяването на МПК, сразпространи официална информация Министреството на регионалното развитие и благоустройството.

Срещата е завършила с подписването на тристранен протокол между акционерите. Документът ще бъде предоставен на юридическите съветници на трите страни и ще залегне в договора за учредяването на МПК.

Акционерите от България, Русия и Гърция са приели Международната проектна компания да бъде регистрирана в Холандия, доставките на суров петрол да се осигуряват изцяло от Русия и интересите на миноритарните акционери — България и Гърция, да бъдат изцяло защитени.

Възможно е до края на годината МПК да бъде регистрирана.

Петролопроводът «Бургас — Александруполис» ще е с дължина 280 км, от които 155 на българска територия. Капацитетът за транзит на суров петрол е 35 млн. тона петрол годишно с възможност да достигне 50 млн. тона годишно. Собственик на петролопровода е МПК, която се учредява от участниците в проекта.

Акционери в МПК са България - с 24,5% чрез фирмите — “Булгаргаз Холдинг” и “Техноекспортстрой”, Гърция с 24,5 % - чрез фирмите “Hellenic petroleum” и “Thraki” — общо 23,5 % и 1% за гръцката държава. Мажоритарният акционер в МПК - Русия (51%) е представена от ООО “Трубопроводный Консорциум «Бургас — Александруполис»”. В него участват ОАО “АК Транснефть”, ОАО “Роснефть” и ОАО “Газпром нефть”.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |