В новините
 
30.10.2007 13:58   Новината е видяна 6161 пъти
Учителската стачка продължава...засега

82 % от стачкуващите учители в община Бургас не приемат споразумението предложено от Министерството на образуванието и не са съгласни за даването на мандат на синдикатите за подписването му.18 % биха се съгласили за прекратяване на стачката, но продължават ефективните стачни действия , защото нямат гаранции за изпълнение на обещаното.

 

В училище „Христо Ботев” кв.Долно Езерово преподавателите работят, там се готвят да отпразнуват 110 години от създаването му. Дежурни групи са открити в много от детските градини за да се облекчат работещите родители, заяви Станка Новакова секретар на Синдиката на българските учители.

 

В региона 702 учители са за подписване на споразумението, а 657 са против. Обобщените данни за Бургаска област обаче са, че 70 % са несъгласни с предложеното от просветното министерство, а 30 на сто са готови да го приемат.

 

Днес в 16 ч. учители ще внесат в РИО – Бургас, декларация с данни за броя на стачкуващите, защото според тях се спекулира с тази информация. На 31 октомври – Деня на Черно море, в 12.30 ч. преподавателите ще почистят бургаския плаж. На следващия ден те ще се срещнат с родители, за да представят аргументите си за продължаване на стачката. Предвидено е и тържествено шествие по повод  Деня на будителите. В петък ще има заседание на председателите на стачните комитети, за да се направи анализ на стачните действия.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=193523

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |