В новините
 
30.10.2007 05:36   Новината е видяна 6176 пъти
Облекчение на визовия режим за руски туристи планира Министерството на външните работи на България

На 24 октомври, 2007 в София се проведе среща между представители на Съюза на инвеститорите в туризма и заместник - министъра на външните работи Милен Керемедчиев. 
На срещата се обсъждаха проблемите на визовия режим с Русия, Сърбия, Македония и Черна гора. Заместник-министър Керемедчиев съобщи, че е възможно целогодишното  издаване на визи на руски туристи, без съгласуването с българския визовия център в столицата София. 

На руските туристи, идващи в България се издават туристически визи, само със справка в списъка на лицата, които не се допускат на територията на страната ни, без съгласуване с визовия център в София, само през лятото, което улеснява и съкращава процедурата. Но през предстоящия зимен сезон се очакват визови проблеми.  

От резултатите, обявени от Държавната агенция по туризъм (ДАТ) в началото на тази седмица става ясно, че посещенията на чуждите граждани от Македония, Сърбия и Черна гора отчитат намаление средно от 72-73 процента.

Страната ни се опитва да се наложи като целогодишна дестинация и все повече инвеститори влагат парите си в балнеология и алтернативен туризъм, коментираха представителите на Съюза на инвеститорите в туризма. Това изисква и улесняването на визовия режим за туристи, от страни, които не са членки на ЕС не само през летния сезон, а целогодишно.

По данни от минали години се отчита ръст на руските туристи, жеалещи да посетят страната ни по време на руската Коледа, която се празнува на 7 януари. По тази причина участниците в срещата предложиха да се осигурят дежурства в дипломатическите служби в Русия по време на българските Коледни празници, която възможност заместник-министър Керемедчиев се ангажира да провери.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |