В новините
 
23.10.2007 05:41   Новината е видяна 4757 пъти
Румен Ангелов иска отговорност за неверни социологически данни

Публикуването на манипулативни социологически данни по време на кампания трябва да попадне под ударите на закона, също като купуването на гласове. Това заяви Румен Ангелов, кандидат за кмет и депутат от Бургас. Ангелов, който участва в изборите с бюлетина № 19, увери, че след местните избори ще проведе консултации със своята парламентарна група и с правни специалисти, за да се предприемат мерки за ограничаване злоупотребата със социологически данни по време на избори.

       „Купуването” на социологически резултати, също като купуването на гласове, е тежка манипулация, която има за цел да влияе на изборния резултат. Същите, които купуват гласове, си купуват и социологически проучвания, а това влияе силно върху психиката на кандидатите и на избирателите. Ако даден кандидат например напредне много и заплаши някой от изявените водачи със солиден финансов гръб, веднага срещу него се изважда изследване, което демотивира избирателите и пренасочва гласовете им към други кандидати.

       В момента се води истинска война на терена на социологията, категоричен е Румен Ангелов. Във всички кампании от 2005 г. насам, и особено в настоящата, социологическите изследвания се използват целенасочено за манипулация на избирателите. Някои щабове дори са стигнали дотам да работят с два вида изследвания – достоверни, за вътрешна консумация и програмиране на кампанията, и манипулирани, предназначени за масовата публика. Ето защо е важно да се знае кой е поръчал и платил дадено изследване, което излиза на първа страница във вестника. Това винаги поставя изнесените резултати в нова и прелюбопитна светлина, каза още Ангелов. Тези, които купуват социологически изследвания, са мерзавци и рушат основите на демокрацията, категоричен е кандидатът за кмет на Бургас с № 19.

       Румен Ангелов се обяви изцяло в подкрепа на промените в Наказателния кодекс, които криминализират купуването на гласове. Те бяха приети от парламента на второ четене в края на миналата седмица и предвиждат до една година затвор за нарушителите. Румен Ангелов призова гражданите на община Бургас да не продават гласовете си, защото така продават и рушат бъдещето на децата си. „Не е важно да вземете сега 150-200 лв., важно е да изберете хора, които могат да донесат в общината 500 000 млн. евро, да оправят пътища, канализация, улици, да се оправи животът ни”, призова Ангелов. Тези, които купуват гласове, за да станат кметове и общински съветници, са мерзавци и са напълно некомпетентни за поста, към който се стремят, подчерта Ангелов.

       Вече 12 години изборите в община Бургас се печелят с неморални и недемократични средства, подчерта Румен Ангелов и призова гражданите да сигнализират, ако им предложат пари срещу глас.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |