В новините
 
28.08.2007 08:20   Новината е видяна 5993 пъти
25 000 безработни няма да получават социални помощи от 1 януари
25000 души ще останат извън сферата на социалното подпомагане, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика. С влизането в сила на 1 януари 2008 година ограничение трудоспособното население ще получава помощ само 18 месеца. След 1 януари 2008 година социални помощи няма да получават българите в добро здраве в трудоспособна възраст, съобщи заместник-министърът на труда и социалната политика Димитър Димитров.

Социалното ведомство и Агенцията по заетостта започват провеждането на консултации и програми за квалификация, за да могат засегнатите от ограниченията успешно да се включат в пазара на труда, обясни Димитров. По думите на заместник-министъра те са около 25000 човека. 57 процента от тях са неграмотни или с основно образование, така че усилията ни за тяхното ограмотяване и квалификация ще бъдат сериозни, допълни Димитров.

Според заместник-министъра Иванка Христова най-много от губещите социално подпомагане са в района на Пловдив, Пазарджик, Варна и Видин. Тези 25000 човека имат 18 месеца да се интегрират на трудовия пазар.

Във връзка с предприетите мерки и оказаната помощ на пострадалите от наводненията в община Цар Калоян експертите от социалното ведомство уточниха, че ще предоставят данните на медиите, след като на следващото заседание на Министерски съвет бъдат изяснени точните щети и действията на другите институции.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |