В новините
 
14.08.2007 08:26   Новината е видяна 5120 пъти
Успешно провеждане на първия годишен коктейл на Кариерата’2007, организиран от Кулинарна aкадемия HRC

Абсолютен победител с най-висок резултат сред всички участници стана Атанас Иванов от Търговище, който спечели стипендия за Kулинарната академия

С успех и при голям интерес премина първия годишен коктейл на Кариерата’2007, организиран от Кулинарна Академия HRC на 29 юли т.г. Динамичното събитие беше открито с приветствие от доц. д-р Тодор Радев – ректор на Международния колеж и домакин на проявата. Сред специалните гости на събитието бяха: г-н Димитър Димитров, председател на Регионалната секция на БХРА - област Добрич; г-н Ясен Петков, главен майстор-сладкар на хотел „Кемпински Гранд Ермитаж” – кк „Златни пясъци”; г-н Раймондо Арноне – заместник-главен готвач на хотел „Кемпински Гранд Ермитаж” – кк „Златни пясъци”; г-жа Сузане Майнхарт, мениджър на хотел „Кемпински Гранд Ермитаж” – кк „Златни пясъци”; г-н Андре Токев – председател на Българска асоциация на професионалните готвачи; г-н Димитър Николов – сомелиер; г-н Росен Георгиев, управител на „Винарска къща Русе” АД;

В „Джак Даниелс” кулинарното състезание участваха трима млади начинаещи готвачи, които сготвиха по свои собствени рецепти, но с ограничен избор от продукти и количества по едно основно ястие и десерт като използваха „Джак Даниелс Тенеси”. В състезанието спечелиха Иван Иванов от Добрич – ІІІ-то място, Ивайло Петров от Варна – ІІ-ро място, Атанас Иванов от Търговище – І-во място.


След първото по рода си състезание се проведе второто – „Гленфиддих” състезание за авторска рецепта, в което участваха трима млади професионалисти, които сготвиха две стъпки меню по свои авторски рецепти с неограничен избор от продукти. Участниците се класираха на първите места, съответно в реда: Виктор Жечев от София – на ІІІ-то място, Павел Павлов от Банкя – на ІІ-ро място, Десислава Димитрова от Варна – на І-во място. Представителят на „Джак Даниелс” за България – „Трансимпорт” пое ангажимент да осигури място на най-добрите рецепти в менютата на класни ресторанти в България.

Всички ястия бяха презентирани от техните създатели и оценени от специално жури в състав: Андре Токев – председател на Българската асоциация на професионалните готвачи, Димитър Димитров, главен готвач на хотел „Кемпински Гранд Ермитаж” - кк „Златни пясъци”, Иван Иванов, главен готвач на хотел “Фламинго” - кк „Албена”, Йонко Дяков – регионален представител на БАПГ и мениджър на ISP кетъринг компания. Ястията и от двете състезания получиха оценки по следните критерии: визия на основно ястие и десерт; вкусови качества на основно ястие и десерт; аранжировка на основно ястие и десерт; презентиране на ястията; подходящо съчетание на „Джак Даниелс” като съставка на ястията.

След обявяване на крайните резултати за абсолютен победител с най-висок резултат сред всички участници беше обявен Атанас Иванов, който спечели стипендия за кулинарна академия HRC. В лотария “Изненада” Голямата награда беше тридневна почивка в базата на Международен колеж в кк „Албена”. Участниците в „Джак Даниелс” кулинарното състезание на трето и второ място получиха уиски специални селекции - 12-годишно „Джак Даниелс”, а победителят – „Джак Даниелс” от серията “Златен медал”. Участниците в „Гленфиддих” състезание за авторска рецепта на трето място получиха 12-годишно уиски, на второ място - 15–годишно уиски и за първо място - 18-годишно уиски, специално бутилирано за победителя в „Гленфиддих” състезание за авторска рецепта.

За да се докоснат до кулинарните изкушения за всички гости, включително и за участниците в състезанията, бе проведена Винена вечеря – демонстрация от Димитър Николов, сомелиер и Росен Георгиев, спонсор на вечерта. Сред предложените вина беше и Траминер & Bрачанска теменуга, от най-добрите селекции на „Винарска къща Русе” АД, съчетани с богата вечеря със специално подбрани ястия.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |