В новините
 
08.08.2007 05:00   Новината е видяна 7156 пъти
Росица Кирилова пропя рок, а Звезди от "Ахат" - поп балади

На най-добрите години на "Златният Орфей" напомни приключилият на 5 август фестивал "Бургас и морето".

(Снимки Митко Димитров, Черноморски ФАР)

Апогеят на двудневния празник стана бенефисът на едни от най-добрите български композитори - Тончо Русев, който отбелязва 75-годишнината си.

Най-големите му хитове изпълниха най-добрите наши поп изпълнители.

Три хилядната аудитория в изцяло обновения Летен театър в Бургас беше взривена още с първите акорди на песента "Незабрава" в изпълнение на Катя Филипова.

На сцената звучаха "За теб, България" на Веселин Маринов, "Ноктюрно" на "Ритон", "Телефонна любов" на Васил Найденов, "Понякога" на Росица Кирилова, "Не ме гледай така, момче" на Камелия Тодорова, "Предесен" на Йорданка Христова, "Време е, изглежда" на Панайот Панайотов.

Петя Буюклиева изпя песента "Пролет", популярна от дуета й с Георги Христов. Орлин Горанов, Силвия Кацарова и Мими Иванова също поздравиха композитора със собствените му песни.

Истински фурор и импровизиран дует между публиката и група "Сигнал" предизвика "Може би" - една от малкото песни на Тончо Русев, писани за група, и то рок.

Поп примата Лили Иванова закри бенефиса. Единствена тя пя две песни - "Наше лято" и "Ти сън ли си". И двете парчета имат близо 40-годишна история, а на "Бургас и морето" бяха поднесени с чисто нови аранжименти.

Изненадите на фестивала обаче не спират до тук, защото публиката видя и чу познати изпълнители в нетипични за тях образи.

Звезди от "Ахат" поднесе поп балада, а Росица Кирилова - авторско рок парче "Като да и не", удостоено с първа награда от журито с председател Вили Казасян.

Изненада беше и появяването в конкурса на фолк певеца, съпруг на чалга примата Тони Дачева и общински съветник Найден Милков.

Неговата "Целувка с дъх на море" събра максимален брой sms-и и взе наградата на зрителите. За втори път тази година гласуването на феновете става по този начин.

Според БГНЕС победата на Милков е станала причина за скандал между него и Ваня Костова, чийто син Боян Михайлов тази година участва в конкурса за най-добра песен.

За оригинален текст беше отличен Матей Стоянов за "Докато кажеш "Ах" и Ясен Обретенов за аранжимента на "Искам те".

В надпреварата за най-добър млад изпълнител участваха седем млади таланти от цялата страна. Журито, оглавено от Йорданка Христова, даде голямата награда на бургаското момиче Мина Пенкова.

Публиката предпочете 22-годишната пловдивчанка Антония Маркова, която за първи път участва в конкурса.

Джон Лоутън, легендарният вокалист на рокгрупата "Юрая Хийп", закри тазгодишното издание на фестивала. Той се качи на сцената заедно с българската група "Б.Т.Р.".

Накрая, Лоутън и вокалистът Наско изпяха на български и английски "Спасение" - най-известната песен на българската група.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |