В новините
 
30.07.2007 10:24   Новината е видяна 7166 пъти
Пуснаха къщата на Хатев в Интернет за 1,3 милиона евро
Самотникът издъхна нещастен в дома си, сега Happy homеs продава бащиния му имот
Сега къщата е обрасла в бурени, нуждае се от сериозен ремонт, вляво е пристройката, която наела групата на Капона
Къщата на починалия през януари т.г. Милко Хатев /66г./ - човекът, който приживе се превърна в емблематична жертва на жилищната мафия, е обявена за продажба в сайта "www.imoti.net". Цената на имота в идеалния център на града е 1,3 млн.евро и не подлежи на коментар. Нашето разследване установи, че само ден след качването на офертата в интернет на 18 юли се е появил и купувач - испанска фирма с българско участие.
Сякаш по ирония на съдбата продавач на красивата къща с трагична история на ул. "Цар Симеон I"64 е брокерска агенция от Варна с името "Happy houms"/ в превод - щастливи домове/. Обявена е в интернет така: паметник на културата в идеалния център на Бургас - удобна за банка, представителство, бизнессграда, разгъната застроена площ 450 кв.м, дворно място 486 кв.м, двуетажна плюс мансарден. Интересни са два момента от офертата в интернет: първо - тя е обявена в раздела "Нови сгради", макар да е строена в началото на миналия век, и второ - в десния ъгъл на фотоса, който илюстрира отдалече великолепието на архитектурния шедьовър, ясно се виждат датата и часът, когато е направен - 17,13 на 18 юли 2005г. Излиза, че две години преди внезапната смърт на инвалида Милко Хатев - собственик на имота,     някой вече го е продавал ексклузивно, без услугите на средствата за масово осведомяване.
Опитахме да разберем кой е продавачът - дали това е Здравко Донев-Капона, човекът с тлъстото криминално досие, който бургаските съдии до последния дъх на болния човек приемаха за законен собственик на фамилната къща на Хатеви. Свързахме се с брокерката от "Happy houms" Венера Петрова по телефона в понеделник /поради необходимостта да защитим обществения интерес се наложи да нарушим Етичния кодекс на българските медии, представихме се за служители на бургаска фирма, която желае да купи къщата/ :

- Бихте ли разказали повече за обявения имот на ул."Републиканска" в Бургас/ в офертата къщата фигурира със старото име на улицата, сменено през 1991г.     - б.а./ ?
- Имам клиент за него, който в сряда ще дойде да го види.
- Не е ли спорен този имот,     около него тука се вдигна голям скандал, сигурно знаете, че...
- Не е спорен, всичко
му е наред, но не мога да говоря с Вас, защото не се представяте. Кажете откъде се обаждате и аз ще Ви уредя среща.
- Цената може ли да се коментира? В доста окаяно състояние е тази къща, нуждае се от основен ремонт.
- Елате     във Варна, ще говорим, но цената няма да се коментира     - това е, и да Ви кажа - собственикът не иска да се занимава с клиенти, до него не можете да стигнете.
- Водеха се дела, докъде стигнаха?
- Всички дела са спечелени и вече имаме купувачи -     чужденци са, от испано-българска фирма. В сряда ще я огледат. Ако Вие се интересувате- ще подпишете договор с мене, че аз ви водя, собственикът няма как да изскочи в договора, защото, а.. защото така!
- В смисъл?
-     И да потърсите достъп     до него, и да разберете кой е, той ще ви препрати до нас.Защото в случая, в този случай специално, правилата са по-особени.
- Казвате, че всичко е изчистено от законова гледна точка, а говорите за особени правила.
- Искам да ви кажа, че отношенията между продавача и нашата фирма са по-особени.
- Искате да кажете, че той е самият собственик на Вашата фирма?
- Не точно, но и така можете да го приемете. Всъщност с вас след сряда мога да говоря, след огледа на испанците. Но ви предупреждавам, че собственикът е свързан изцяло с нас и той не е в Бургас, и да го търсите там, няма да го намерите. Цената остава 1,3 млн.евро. Можете да договаряте разсрочено плащане, но не и по-ниска цена.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |