В новините
 
27.07.2007 12:40   Новината е видяна 6431 пъти
Петър Костадинов откри втора самостоятелна изложба в Бургас

от 26 юли 2007 (чт) до 4 август 2007 (сб)
В галерията на Съюза на бургаските художници тази вечер бе открита втората самостоятелна изложба живопис на Петър Костадинов.

Изложбата се организира от Бюро за социално обслужване - Бургас към Националния център за социална рехабилитация и с подкрепата на кмета ЙоанКостадинов, който осигури наема на залата до края на експозицията с лични средства, предава агенция Фокус.

Изложбата носи името "Откритие" и е втората самостоятелна изява на 34-годшния художник. "Спомени" , "Залези "и "Танцуващи мъже и жени" - така е назовал част от творбите си прикованият от години в инвалидна количка ПетърКостадинов.

За своята втора изложба авторът се подготвя повече от две години. Първата му излбожба е през 2001 година по проект "Социална интеграция на млади хора с увреждания".

В експозицията сега централно място заема картината "Възнесение" . Авторът се зарича, че ако тя бъде откупена, ще дари парите на храм "ВъзнесениеБогородично" в родното му село Ветрен.

Петър Костадинов е роден на 15.05.1973 г. в гр.Бургас.Образованието си започва в училище "Христо Ботев" - с.Ветрен. По-късно завършва техникум по корабостроене, специалност "корабни двигатели и корабни системи и механизми" - гр.Бургас.Интересът му към рисуването е още от детските години, но по-сериозно рисува едва от пет години. В картините си пресъздава библейски сюжети - Соломоновото решение, Каин убива Авел, Адам и Ева, Ромул и Рем и др.Рисува с акварел, гуаш и темперни бои.
     Харесва картините на Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Ашер. От българските художници - класици предпочита Владимир Димитров-Майстора, а от новите - Греди Асса.
     За първи път показва картините си на съвместна изложба през 2001 г., организирана от Регионалното бюро на Национален център за социална рехабилитация в Бургас по проект "Социална интеграция на млади хора с увреждания". През 2002 и 2003 г. в рамките на друг проект "Достъп до изкуството" на Фламандската федерация на хората с увреждания - Белгия и НЦСР участие със свои картини в изложби в Пловдив, Белгия и Холандия.
     След тези съвместни изложби набира смелост да направи и първата си самостоятелна изложба.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |