В новините
 
01.07.2007 21:31   Новината е видяна 5628 пъти
Парад на пълните отличници на Бургас

 

Стотици бургаски ученици от над 30 училища бяха обявени от сдружение ГЕРБ за отличници на Бургас, България и Европа. Това стана на тържествен парад на шестиците на сцената на „Охлюва” в Морската градина.

В церемонията участваха и деца, лауреати от международни олимпиади и състезания, както и вицеевропейски шампиони по шахмат .

 

Специалните поименни призове „отличник” бяха връчвани от регионалният координатор на сдружение ГЕРБ Димитър Николов.

 „Вие сте бъдещето на Бургас и страната ни. Затова заслужавате това признание за усилията, амбицията и труда си. Пожелавам ви ваканция изпълнена с емоции за пълно 6”, заяви Николов. Според него, церемонията е начин да се легитимират и покажат пред бургаската общественост децата с потенциал. Той благодари на учителите и родители им, че са ги подкрепяли в пътя към знанието.

 

Отличените деца бяха поздравени с концерт на млади бургаски таланти. Те поздравиха връстниците си с хитови поп и хип-хоп парчета, денс-формации и  демонстрации на карате. Млади художници от училище „Кирил и Методий” пък показаха платната си на специален кът до сцената. Фойерверки и стотици разноцветни балони бяха пуснати на финала в чест на отличниците. Децата бяха поздравени и от директора на инспектората по образование в Бургас – доц. Таня Борисова.

 

В програмата си за управление на общината през новия мандат ГЕРБ- Бургас  иницира  създаването и на  Общински  стипендиантски фонд за отличниците на Бургас. Целта е да се подкрепят деца и семейства,  които ежедневно  инвестират  труд, отговорност и  усилия в образование. „Защото създавайки  бъдещето си, те създават по- качествено и добро  бъдеще за Бургас и  България”, казаха от ГЕРБ Бургас.  

Пълните отличници ще получат и още една специална награда. В понеделник от 16 до 19 ч. те ще могат да си изберат книга от специално подготвен за тях щанд в книжарница «Хеликон». Там ще бъдат раздадени и снимките им от церемонията на «Охлюва». 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |