В новините
 
08.02.2007 18:38   Новината е видяна 7966 пъти
“Булджак” съди НВМС за пропуснати ползи

„Булджак” ще даде под съд НВМС заради пропуснати ползи. За втори път в рамките на една седмица ветеринари неправомерно затварят хладилната база на фирмата, съобщи капитан Косьо Костов, изпълнителен директор на фирмата.

В момента хладилникът не може нито да приема, нито да освобождава стоки, които са вътре в него. Това е последното разпореждане на ветеринарите. Писмено обяснение за тези им действия засега няма, но има устно разпореждане от д-р Венцислава Тасева, директор дирекция ДВСК в София-„Бизнесът да почака”.

Миналата седмица хладилникът на „Булджак” изпадна в подобна ситуация. Причината бе писмо от НВСМ, в което се казва, че всички хладилни бази трябва да кандидатстват за регистър и да изразят писмено съгласи, че желаят да работят със страни от ЕС.

Кап. Костов припомни, че хладилникът на „Булджак„ в рибното пристанище в Бургас е първият в страната, който се сдоби с европейски номер и отговаря на всички евроизисквания за съхранение на транзитни и други товари.

В момента хладилната база не може да работи и да съхранява стоки дори за трети страни, които са извън ЕС заради разпореждане на ветеринарите.  За тази ситуация от „Булджак” са уведомили Европейската асоциация на лицензираните хладилници в Брюксел. „Булджак” е неин член.

От асоциацията са подготвили и писмо до генералния директор на НВМС, а както и копие от този документ до заместник-министъра на земеделието и горите Димитър Пейчев, в което се казва, че действията на ветеринарите спрямо хладилната база в Бургас са незаконосъобразни.
Според „Булджак” ветеринарите с тези си действия саботират бизнеса в България, а за това не носят никаква материална отговорност.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |