В новините
 
30.10.2006 08:59   Новината е видяна 4312 пъти
Наказателният съд в Либия заседава днес по делото срещу българките
Наказателният съд в Триполи ще заседава утре, за да изслуша пледоариите на защитата на подсъдимите български медицински сестри.

Очаква се след това съдът да насрочи заседание за обявяване на присъдите в рамките на 30 дни. На последната сесия на съда на 21 септември пледираха адвокатите на либийската държава, която също е подведена под отговорност от гражданските ищци в делото за епидемията от СПИН в Бенгази.

Адвокатите на Либия заявиха, че държавата не следва да участва в обезщетяването на жертвите от епидемията, тъй като до този момент семействата са били компенсирани с жилища, автомобили и лечение в клиники в страната и чужбина.

Българската защита поиска отлагане заради неявяването на адвокат Осман Бизанти поради влошено здраве. До този момент от възобновяването на дело 607/2003, гледано от състав на Наказателния съд в Бенгази, прокурорите поискаха смъртни присъди за подсъдимите пет български медицински сестри и палестинския лекар.

Защитата на семействата на заразените деца поиска компенсации по около 10 000 000 долара на жертва. Съдът не изслуша свидетели на защитата и не допусна нови експертизи по делото.

Бяха разпитани свидетели на прокуратурата, сред които родители на заразени деца и местни експерти, изготвили доклад за епидемията в Бенгази, където не се изключва като възможна тезата на обвинението за умишлени действия от страна на подсъдимите.

Делото се гледа в Триполи по искане на защитата, а решението на тази инстанция подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд./actualno.com/




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |