В новините
 
14.07.2006 10:01   Новината е видяна 3335 пъти
Автомобилите с включени фарове цяла зима
Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за движение по пътищата. Според текстовете моторните превозни средства в периода от 1 ноември до 1 март задължително ще се движат с включени светлини през цялото денонощие. В периода от 2 март до 31 октомври също МПС ще могат да се движат с включени светлини за движение през деня.
Снемането от отчет на регистрирано пътно превозно средство вече ще се извършва с отбелязване в свидетелството за регистрация, въз основа на писмено заявление от собственика и предоставяне на табелите с регистрационните номера. Депутатите ще гласуват на първо четене и два проекта за промени в Закона за трансплантация на органи, тъкани и клетки. Те предвиждат да се промени режима, по който ще се декларира волята за донорство в България. Идеята е в здравната книжка да се вписва само волята на онези, които изрично не желаят да дарят органите след смъртта си. Според вносителите така ще се повиши дарителството в областта на трансплантациите, защото в резултат на действащия от две години закон, само 1 500 българи са изразили воля да бъдат донори.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |