В новините
 
28.03.2024 13:01
Търсене
 
 
01.09.2010
Арменците в Бургас - с фестивал от днес до 5 септември
Фестивал „Дни на арменските традиции и култура”се провежда за пръв път в Бургас в дните от 1 до 5 септември, предаде репортер на радио „Фокус”-Бургас. Над 100 арменци от цялата страна ще се включат във фестивала, организиран от сдружение „Единни арменци”. Във фестивала ще участват танцови състави от Бургас, София, Пловдив, Варна, Русе, Шумен, Сливен, Ямбол, Стара Загора. Има участие и от Видин, където арменците са 25 и двама от тях участват. Повечето от участниците във фестивала са самодейци. Сред тях има четири ансамбъла, три вокални групи и една театрална детска група. Фестивалът започва днес с музикално-поетична вечер с участието на д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазването и спорта, които от години се занимава с писане на поезия. Ще има среща-разговор с него в сградата на Областна управа от 19.00 часа
16.08.2010
Несебър избра своята кралица
Вечерта преди 15 август ще се помни дълго, защото Несебър избра своята кралица. Красиво събитие превърна амфитеатъра в стария град в интернационална сцена на радост и емоция, където всички кандидатки за титлата имаха възможност да изявят своя талант и потенциал. За втора поредна година Община Несебър организира конкурс за красота наречен “Кралица Несебър”. Измежду многото хубавици журито имаше нелеката задача да отличи най-красивата дама и нейните подгласнички. Кандидатките за короната първо се представиха пред публиката, след това дефилираха в спортно облекло, символизиращо съпричастността към идеята за Зелен Несебър, а в последния, трети кръг, блеснаха в красиви вечерни тоалети. Перфектната организация, превърна състезанието в истински спектакъл, като в паузите между кръговете, публиката аплодираше горещо музикални изпълнения на айдъла Митко Атанасов.
18.03.2010
Танц през МАРТ
През Март ДЮН/Танц БГ ще представи пред бургаската аудитория 3 танцови продукции, предназначени за различни аудитории и възраст. Като начало на танцовия Март, На 21 Март, от 18.00 ч., в зала 1 на Младежки Културен Център, Компания ДЮН представя най-новият си спектакъл, озаглавен ИГРА НА ЕНЕРГИЯ Спектакълът интерпретира идеята за пътя на Енергията през тялото, съзнанието и чувствата. Зрителите са разположени в кръг, а танцьорите пренасят, хвърлят и обиграват в пространството един портокал, символизиращ Енергия, Мисъл и Чувство. Хореографията на постановката е дело на Петя Стойкова със съдействието и интерпретацията на танцьорите. Музиката е на великият Йохан Себастиян Бах, в изпълнение на бургаският виолончелист Лъчезар Каприев. Компания „ДЮН” ще представи ИГРА НА ЕНЕРГИЯ през Април и пред софийска аудитория, в рамките на фестивала за съвременен танц „Антистатик”. На 25 Март, от 19.30 ч., в залата на НХК, ДЮН/Танц БГ ви кани на Концерт-Спектакъл „4 години Танцово студио „ДЮН” и раздаване на ежегодните награди „ДЮНЕР”. Спектакълът ще представи в сценичен вид танцовите часове на Студио ДЮН - Салса, Регетон, Народни танци, Танцова Аеробика, Йога, Капоейра, Съвременен танц и Ориенталски танци. Специален гост на събитието ще бъде Балет „РУЖ”. Ежегодните награди „ДЮНЕР” се присъждат от основателите на Студио „ДЮН” на най-изявените си и преданни посетители. Наградата е символична и представлява специално изработена статуетка с инициалите на Студиото. Номинациите са в индивидуално подбрани категории и са озаглавени с чувство за хумор. Най-интересните от тях са: Най-добра хоротропка и Куйрук хоротропец, Мис гиричка, Дързост и сексапил, Универсален боец и др.
10.07.2009
Ескалаторите на Бургас Плаза Мол се превръщат в подвижна сцена за конкурса “Кралица на красотата Бургас Плаза”
На 12 юли (неделя) от 17.00 часа в Бургас Плаза Мол ще се проведе регионалният конкурс “Кралица на красотата Бургас Плаза.” Конкурсът се организира от модна агенция Интерсаунд, съвместно с Бургас Плаза Мол и е част от националния конкурс “Кралица на красотата България 2010.” Организаторите са подготвили много изненади за посетителите и гостите на Бургас Плаза Мол. Осемнайсетте участнички в конкурса ще дефилират по ескалаторите на мола и ще представят последните колекции бански костюми на Skinny и Sugar Free. В паузите между туровете публиката ще има възможност да види уникални представления на децата от балетно студио “Ера”, както и модни ревюта на марките Sergio Tacchini и Lotto, предлагани в магазините Sport Depot.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |