В новините
 
28.03.2024 14:17
Търсене
 
 
14.12.2010
Новият избирателен кодекс Централизация и потискане на Демокрацията.
За пореден път, правителство нарушава принципите и предизборните обещания, с които е получило доверието на Суверена на нашата държава – народа. Преди година и половина сегашните управляващи убеждаваха всички нас в ценностите на децентрализацията, („Гарантирано от ГЕРБ”), но както често се случва в последно време гаранцията не е това което очакваш, а винаги има малка скрита уловка, написана с малки буквички в някое ъгълче на страницата. Сякаш привикнахме да ни бъдат намалявани периодично гражданските права, да ни ограничават свободата и да ни отнемат правото на представителна демокрация, без да кажем нищо, без да се възпротивим. Продължаваме да даваме възможност да се прокарва тенденцията и опитите тотално да бъде обхваната цялата държава от една партия и да се ограничи, както участието на по-малките политически формирования, така и на гражданското общество в управлението на страната и в защита на интересите на общността. С кодекса се прави опит да се ограничи правото ни да избираме най-близкия ни управник – нашият кмет. Защото колкото и голяма тежест и обединителна сила да има Народното събрание и колкото голяма представителност да има бащата на нацията Президента, именно кметът е човека от народа, към който може да се обърнеш най-лесно, който може да защитава твоите интереси и на по-високо ниво. Кметът е човека, който решава нашите местни и ежедневни проблеми. Това са проблемите които ни съпътстват най-често и ни засягат най-пряко. Кметът е един от нас. Новият изборен кодекс е просто един стар похват за подмяна на вота и опит за служебна победа на изборите догодина. Кодифицира се желанието на едни управляващи да останат на всяка цена във властта, с цената на всичко.
22.10.2010
22 октомври – информационен ден по ОПАК в Бургас
22 октомври 2010 г., ще се проведе информационен ден за новите процедури по Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК). Събитието ще се състои от 10:00 часа в залата на Областна администрация Бургас (2-ри етаж). Тема на форума са новите четири процедури по ОПАК, насочени към държавната администрация. С проектни предложения по всички изброени процедури могат да кандидатстват областните и общинските администрации, а по втората, третата и четвъртата процедура – и централната администрация. Крайният срок за подаване на предложенията по четирите процедури е до 17.30 часа на 12.11.2010 година. Целта на първата процедура е подобряване на процеса на разработване и прилагане на политики в партньорство и координация с всички заинтересовани страни. Тя е насочена към областните и общинските администрации. По нея могат да бъдат финансирани проекти на обща стойност 4.5 млн. лв. Минималната стойност на проектите е 250 000 лева, максимална стойност – няма. Срокът за изпълнение на проектите е 18 месеца.
23.09.2009
ИНВЕСТИЦИИ ПО МЯРКА С ТИ БИ АЙ ЛИЧЕН СПЕСТОВЕН ПЛАН
Управляващо дружество Ти Би Ай Асет Мениджмънт предоставя от днес нова възможност за инвестиране във взаимните фондове, които управлява. Личният Спестовен План дава възможност на инвеститорите да „скроят” по свой инвестиционен вкус уникален вариант за инвестиране, избирайки сред четири от фондовете на Ти Би Ай. Личният Спестовен План с Ти Би Ай е уникален не само предвид това, че позволява да се комбинират по своеобразен начин теглата на избраните взаимни фондове, но и носи елемент на персоналност, защото инвеститорите планират според възможностите и инвестиционните си намерения кога и какви средства да инвестират. „Личният Спестовен План може да бъде променян като параметри (вид на фонда (овете), в които се инвестира, периодика на инвестиране, размер на вноската) по всяко време и не е ограничен от минимален или максимален срок влагане. Затова при него няма допълнителни такси за „предсрочно” прекратяване”, коментират специалистите от Ти Би Ай.
05.08.2009
Земетресение
Пета степен по скалата на Рихтер е магнитудът на земетресението, съобщи Николай Милушев Пета степен по скалата на Рихтер е магнитудът на земетресението, което бе усетено в Североизточна България. Това каза пред Агенция “Фокус” Николай Милошев, директор на Геофизичния институт към БАН. Епицентърът на труса е в Черно море на югоизток от нос Калиакра. В момента се уточнява в каква част от страната е усетено земетресението. Няма нищо изненадващо в това земетресение. Това каза Николай Милошев, директор на Геофизичния институт към БАН. По думите му територията, която е обхванало днешното земетресение е известна сеизмична зона. Последното земетресение с малко по-голяма сила от днешното в този район е било през 1956 г. и е било с магнитуд от 5,5 по скалата на Рихтер. От тогава досега периодът е по-спокоен от към земетресения в тази зона, обясни Милошев. Преди това през 1901 г. е имало доста по-силно земетресение с магнитуд около седма степен по скалата на Рихтер. Милошев обясни, че от „Гражданска защита” са им съобщили, че в Камен бряг има няколко паднали комина. За сега няма данни за други последици. Tрусът е бил с магнитуд 4,4 по Рихтер, според актуализираната информация на ЕССЦ Земетресението, усетено на различни места в България е било с магнитуд 4,4 по Рихтер - това сочи актуализираната информация на интернет страницата на Европейски средиземноморски сеизмологичен център (ЕССЦ), показа справка на Агенция “Фокус”. Актуализирани са данните и за епицентъра на труса - в Черно море, на 63 км източно от Варна, 25 км източно от Каварна, 19 км югоизточно от Шабла. Трусът е регистриран в 10,49 българско време.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |